Culinaire Nieuwsbrief editie 10/2010   
« Terug naar het overzicht
Soep, veelzijdig en zeker niet gewoon
Natuurlijk kun je een blik soep opentrekken voor een snelle en makkelijke hap. Dat kan iedereen. Maar de lekkerste soep maak je zelf met fantasie en heerlijke verse ingrediënten. Je kunt een eenvoudige soep maken met een basis van instant bouillon. De echte kookfanaat trekt zelf zijn bouillon van bijvoorbeeld kalfsschenkel met bot, soepvlees, groente en kruiden.  Soep kan op ieder moment van de dag worden gegeten. Een stevige soep stilt de lekkere trek tussendoor. Een lichte bouillon kan een razendsnelle oppepper zijn. Er zijn meer momenten voor een soep die smaakt. Klassiek is de soep perfect als voorgerecht, maar een heuse maaltijdsoep misstaat niet als hoofdgerecht. Er zijn zelfs dessertsoepen. In veel gezinnen wordt nog steeds op zaterdag een broodmaaltijd, vergezeld van een bord soep op tafel gezet.
Lees het hele artikel ‘Soep, veelzijdig en zeker niet gewoon’


Grillen aan tafel
Buiten is het nog te koud om te barbecueën. We zullen nog even moeten wachten. Gelukkig zijn er alternatieven voor de BBQ, die je lekker binnen kunt doen. Laat de regen nog maar even vallen. Grillen aan tafel is gezellig. Het hele gezin kan genieten van kleine stukjes vlees die je zelf kunt bereiden aan tafel. Grillen is bovendien gezond en niet dikmakend. Je hoeft nauwelijks vet te gebruiken. Het zijn de sausjes die dik maken. Laat die dus maar beter achterwege. Maak daarvoor in de plaats lekkere salsa van stukjes tomaat, ui en kruiden. Of maak een tomatensaus van gepureerde tomaten met ui en knoflook, pittig op smaak gebracht met cayennepeper. Kies voor magere vlees- en vissoorten. Serveer er een frisse salade bij. Zo houd je de calorieën beperkt.
Lees het hele artikel ‘Grillen aan tafel’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden