Culinaire Nieuwsbrief editie 09/2010   
« Terug naar het overzicht
Koken in de magnetron
De magnetron is een keukenvernuft die je eerst goed moet leren kennen, wil je hem totaal kunnen waarderen. Er kan veel met een magnetron. In ieder geval meer dan alleen ontdooien en opwarmen. Het is een veelzijdig apparaat en je kunt er complete maaltijden in bereiden. Als je weet hoe het moet natuurlijk. In een magnetron wordt het voedsel van binnenuit verhit door microgolven. Het voordeel is dat de smaak, vorm en kleur van ingrediënten goed behouden blijven. De magnetron helpt voedsel op een slanke manier klaar te maken. Groente kan gaar en toch knapperig blijven. De smaak blijft intact, waardoor minder zout hoeft worden gebruikt. Vis is een product dat zich prima laat bereiden in de magnetron.
Lees het hele artikel ‘Koken in de magnetron’


Boekenweek en TV-koks
Aanstaande 10 maart zal de jaarlijkse Boekenweek 2010 in het teken van "Jong zijn (het kind, de jeugd, de jongere)" staan. Het "jong zijn" staat centraal onder het motto: "Titaantjes waren we...", een bundeling waarin 75 auteurs een brief schrijven of dichten aan hun jongere ik. Sinds 1932 is de Boekenweek een jaarlijks terugkerende periode van tien dagen. Als vanouds begint deze Boekenweek in maart en is bedoeld om het Nederlandse boek te promoten. Het Boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Joost Zwagerman. Leuk, zo'n Boekenweek en een prima idee om Nederlandse boeken te promoten en mensen iets van deze auteur te "laten proeven". Hoe zit dat met onze Nederlandse koks? De Boekenweek geeft aanleiding om voor deze Culinaire Nieuwsbrief eens te kijken hoe het staat met kookboeken van eigen bodem. Hebben wij Nederlandse "Naked Chefs" die recepten prijs geven om thuis uit te proberen? Sinds 2007 is er in Nederland een "Kookboek van het jaar"-verkiezing. In 2009 won Ramon Beuk de publieksprijs. Beuk kreeg bekendheid via het televisieprogramma "Koffietijd", waar hij een kookonderdeel presenteerde. Hij schreef meerdere kookboeken. Met zijn laatste boek met de titel "Wat van fair komt..." won hij de prijs. Het boek is een culinair reisverslag vol inspirerende gerechten.
Lees het hele artikel ‘Boekenweek en TV-koks ’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden