Culinaire Nieuwsbrief editie 07/2010   
« Terug naar het overzicht
Aziatisch koken: even wokken en klaar!
Je hebt misschien wel even genoeg stamppot gegeten? Dan wordt het tijd voor een vleugje Azië op je bord. Het Aziatisch koken is snel en makkelijk klaar te maken, dankzij het roerbakken, ook wel wokken genoemd. Het is een gezonde manier van voedsel bereiden, omdat door de korte bereiding de voedingstoffen en vitamines van de producten niet verloren gaan. In de supermarkt vind je tegenwoordig complete pakketten om thuis te wokken. De groente is al voorgesneden in een Thaise, Chinese of Japanse mix.  Je kunt zelf kiezen welk vlees je wilt toevoegen, er zijn (voorgesneden) biefreepjes, runderreepjes, en voorgesneden kipblokjes. Gooi er een pakje woksaus bij en je bent klaar. De rijst kun je met dank aan de magnetron in een minuut op tafel zetten.
Lees het hele artikel ‘Aziatisch koken: even wokken en klaar!’


Schorseneren in een modern jasje
Schorseneren is een typische herfst- en wintergroente. In Nederland kennen de meeste mensen deze groente amper. Onze voorouders kennen hem misschien nog wel en misschien onder de naam winterasperge of armeluisasperge. Omdat het een hele klus is om deze groente schoon te maken, werden de schorseneren ook wel misprijzend keukenmeidverdriet of huisvrouwenleed genoemd. Schorseneer is afgeleid van het Italiaanse woord "scorzone', wat "zwarte adder" betekent. Het schoonmaken van de wortels kost tijd. Je moet ze schillen en terwijl je dat doet, komt er een kleverige melksap vrij. Als ze geschild zijn, moet je ze in water met citroen leggen om verkleuring te voorkomen. Als je het schoonmaken te bewerkelijk vindt, kun je schorseneren ook in blik, glas of in de diepvries vinden.
Lees het hele artikel ‘Schorseneren in een modern jasje’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden