|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 05/2010 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Je kunt natuurlijk uit eten gaan. Maar geeft het niet veel meer blijk van liefde en genegenheid als je op Valentijnsdag zelf een super romantisch menu op tafel zet? Het hoeft niet veel moeite te kosten de tafel mooi te dekken. Kaarsen en een romantische achtergrond muziek horen erbij. Kies voor gerechten die makkelijk en snel (of van tevoren) te maken zijn. Je moet natuurlijk niet de hele avond in de keuken staan, daar is niets romantisch aan. Zorg dus dat je al wat hebt voorbereid. Een ovengerechtje kun je bijvoorbeeld (een dag) van te voren al zodanig klaargemaakt hebben, dat je het alleen nog maar de oven in hoeft te schuiven. Zorg voor wat aperitiefjes en een goed glas wijn. Lees het hele artikel ‘Romantisch home made diner’
  Of je nu een geliefde hebt, of een goede vriend of vriendin die wat extra's heeft verdiend: Valentijnsdag draait om samen zijn. En waar kun je dat nou beter uiten dan in een kasteel met een heerlijk diner en een glas wijn? Kortom een culinaire ervaring binnen een zeer romantische omgeving, wie wil dat nou niet? Doe nu mee met de Valentijnsactie en laat jouw Valentijn zien dat je het meent, want jij maakt nu kans op een geheel verzorgd romantisch weekend in een kasteel! Als dat niet de moeite waard is ... Klik voor meer informatie Chocolade valt onder het meest traditionele cadeau waar het romantiek betreft. Chocolade heeft namelijk een lustopwekkende werking bij zowel mannen als vrouwen. In de chocolade zitten verschillende stoffen die naar de hersenen boodschappen van geluk en lust overbrengen. Onze voorouderen wisten dit al eeuwenlang geleden. Bij de Azteken werd de cacao hoog geprezen en vereerd als godendrank. Volgens legendes dronk de Azteekse keizer Montezuma meerdere bekers chocolademelk, zodat hij zijn harem met goed fatsoen kon bezoeken. Ook vrouwenversierder Giacomo Casanova maakte er geen geheim van dat hij de chocolade boven de champagne verkoos om beter te presteren bij de vrouwen. Misschien is het opwekkende effect van chocolade wel de reden dat het geven van chocolade zo goed als traditie is geworden op het gebied van geschenken aan je geliefde op Sint Valentijnsdag. Lees het hele artikel ‘De lekkerste bonbons maak je zelf!’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Rozemarijn aardappeltjes
Met aardappels, rozemarijn, Italiaanse kruiden
- Kippenbouten in tomatenroom
Met kippenbouten, tomatenpuree, champignons
- Zelfbedachte ravigottesaus
Met mayonaise, kappertjes, ui, bieslook
- Spitskoolpannetje met ananas
Met spitskool, ananas, bieflapjes
- Gamba's in een jasje
Met gamba's, courgette, bacon
- Wittekool-gehaktschotel
Met witte kool, gehakt, gerookt spek
- Advocaatje met chocolade
Met advocaat, chocoladesiroop, chocola
- Kaas-noten balletjes
Met geraspte kaas, eiwit, fijngehakte noten
- Venezolaanse knoflooksaus
Met knoflook, citroensap, olijfolie
- Spinaziestamppot met pit
Met aardappelen, spinazie, hamreepjes
| - Brodetto marchigiano
Met diverse vis, mosselen, zeeduivel
- Tomatensoep met ballen
Met gepureerde tomaten, gehakt, bouillonblokje
- Ceasar salade met kipfilet
Met kipfilet, harde kaas, yoghurt
- Dubbele chocoladekoekjes
Met bloem, cacao, suikerstroop
- Chocolade met hazelnootpasta
Met koekjes, hazelnootpasta, ijs
- Spruitjes met champignons
Met spruitjes, champignons, spekjes
- Preisoep met blauwe kaas
Met prei, roquefort, kippenbouillon
- Punchkersen met vanillesaus
Met kersen, rum, slagroom
- Kip op Caraibische wijze
Met kip, rum, honing
- Soep van rode linzen
Met gedroogde rode linzen, bouillon, el ras hanout kruiden
|
|
| |