Culinaire Nieuwsbrief editie 02/2010   
« Terug naar het overzicht
Slow food: koken met pure ingrediënten
De Slow Food beweging komt oorspronkelijk uit Italië. Het duurde even voordat deze trend aansluiting vond in andere landen. Slow food werd in Nederland in de jaren negentig geïntroduceerd en was daarmee in feite de voorloper van het hergebruik van de vergeten groente. Onder de vergeten groente verstaan we de knollen en gewassen die onze grootouders aten uit armoede, maar die tegenwoordig gepromoot worden door topkoks.  Het is daarom interessant de Slow Food trend eens nader te onderzoeken. De slow food volgelingen koken met pure ingrediënten. De recepten zijn origineel zoals vroeger het eten werd gemaakt. Er wordt gretig gebruik gemaakt van streekproducten en authentieke gerechten. Belangrijk is dat de ingrediënten met respect voor de natuur worden verkregen. Hiermee worden diervriendelijke en biologische producten bedoeld. Het gaat zelfs een stapje verder. De kruiden komen niet uit een potje, maar uit vers uit de eigen moestuin. Er komt geen kant-en-klaar koopwaar bij kijken. Alles is puur natuur.
Lees het hele artikel ‘Slow food: koken met pure ingrediënten’


Koud? Win een weekend naar Praag!
Hier is het koud en de ongemakken van het koude weer zijn in het dagelijks leven merkbaar. Wat zou het toch niet lekker zijn om echt van winters weer te kunnen genieten ! Die kans wordt je nu geboden! Doe nu mee aan deze actie en maak kans op een fantastisch weekend praag met alle lekkere culinaire, typisch Tsjechische, gerechten! Wacht niet langer doe mee en pak je kans! 
Klik voor meer informatie

Zoete vervanging
De zoete verleiding is groot, te meer als je besloten hebt om het dit jaar minder zoet te doen. Wie gewend is veel suiker te gebruiken, zal het niet meevallen het gebruik ervan te matigen. Suiker blijkt namelijk verslavend te zijn. Dit is wetenschappelijk bewezen. Wie radicaal stopt met het consumeren van suiker, zal in het begin te maken kunnen krijgen met ontwenningsverschijnselen. Gelukkig bestaan er veel producten die suiker kunnen vervangen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ongeraffineerde suiker, zoals rietsuiker. Het is, net als gewone kristalsuiker, gemaakt van rietstengels. Het levert daarom ook net als gewone suiker, de nodige calorieën op. Honing is een alternatief voor suiker in de thee of in zoete bereidingen (bijvoorbeeld gebak, desserts en koek). Honing heeft net als suiker een opwekkende eigenschap en het levert veel energie.
Lees het hele artikel ‘Zoete vervanging’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden