Culinaire Nieuwsbrief editie 53/2009   
« Terug naar het overzicht
Fit met voeding
Het nieuwe jaar staat voor de deur. Het is een periode van bezinning. Veel mensen nemen zich voor in het nieuwe jaar wat aan de gezondheid te doen. In januari melden zich heel veel mensen aan voor een sportvereniging of een dieetclub. Enige weken later haken veel mensen weer af. Wil jij ook werken aan een betere gezondheid?   Je kunt heel veel bereiken met een gezonde aanpassing in je voeding. Je hoeft geen moeilijk (vol te houden) dieet te volgen. Je hoeft ook niet een abonnement bij de sportschool te regelen. Je kunt niet intensief sporten als je het eigenlijk met tegenzin doet en er een ‘moeten' aan kleeft. Zoek beweging in dingen die je leuk vindt. Ga met je kinderen dagelijks een half uurtje of kwartiertje basketballen, voetballen of touwtje springen. Maak in het weekend een fietstocht door de polder. Neem je vriend(in) een avond mee naar een salsa-avond. Zo blijft bewegen ook voor langere tijd leuk.
Lees het hele artikel ‘Fit met voeding’


Laatste kans! Gratis schort, ook voor jou?
Iedereen kent ze wel, je eigen favoriete recepten, oma's recepten of de variaties van de familie. Deel ze nu met andere kookliefhebbers op MijnReceptenboek.nl en je wordt beloond met een keukenschort ter waarde van maar liefst € 19.95! Wat moet je daar voor doen? Schrijf je nu in bij MijnReceptenboek en zorg dat je minimaal 25 recepten toevoegt voor 31 december 2009 dus nog maar heel even de tijd. Hierna ontvang je binnen 1 week het gratis  MijnReceptenboek.nl keukenschort! Wees er snel bij want op = op, jij wilt toch zeker ook een GRATIS schort ?
Klik voor meer informatie

De veelzijdigheid van rode kool
In januari is de rode kool volop beschikbaar. Dit sluitkoolgewas heeft een prachtige Latijnse naam: Brassica oleracea convar. capitata var. Rubra. De prachtige kleur dankt zij aan de stof anthocyanine. Wist je dat rode kool één van de oudste koolsoorten is? De groente wordt voornamelijk in Noord-Holland geteeld, samen met veel andere koolsoorten. Rode kool is een typische wintergroente. Heel veel mensen maken de rode kool op de gemakkelijke manier: uit een potje. Maar dat is eigenlijk heel erg jammer. Je kunt met deze mooie rode groente namelijk op veel verschillende manieren bereiden.
Lees het hele artikel ‘De veelzijdigheid van rode kool’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden