Culinaire Nieuwsbrief editie 52/2009   
« Terug naar het overzicht
Champagne
Het is iets wat niet mag ontbreken op Oudejaarsavond: de champagne! Traditioneel worden wereldwijd flessen champagne ontkurkt om te toasten op het nieuwe jaar. Echte champagne is vrij prijzig. Voor mensen die het dit jaar iets rustiger aan willen doen met de uitgaven, zijn er gelukkig veel goedkopere alternatieven. Want laten we eerlijk zijn, champagne is niets anders dan mousserende wijn. Hoewel dat niet helemaal waar is. Champagne staat voor kwaliteit. En dat weten de Fransen uit de Champagnestreek maar al te goed. Vandaar dat champagne alleen champagne mag heten als het uit de gelijkgenaamde streek komt. Champagne wordt uitsluitend van drie soorten druiven gemaakt. De Pinot noir geeft de wijn haar krachtige smaak. De Pinot mineur zorgt voor de frisheid. De Chardonnay verfijnt de smaak van champagne. Bijzonder detail is dat de blauwe druiven de kleur van de champagne niet beïnvloeden. Champagne is blank en neigt naar lichtgeel. Met uitzondering van de rosé champagne natuurlijk.
Lees het hele artikel ‘Champagne’


Bestel nu je kerstmaaltijd met 5% korting
Deze week hebben wij speciaal voor jou een kerstkadootje ! Bestel nu bij Beef & Steak een van de topkwaliteit vleesproducten en je krijgt maar liefst 5% korting met onze speicale kortingscode culinair. Deze kortingscode dien je in je winkel wagen bij het bestellen in te vullen en wordt dan direct in mindering gebracht op je bestelling. Bestel je voor meer dan 50 euro dan wordt je vlees ook nog eens VOLLEDIG GRATIS thuisbezorgd! Hiermee kan je echt voor de dag komen met kerst!
Klik voor meer informatie

Zonder kater het nieuwe jaar in!
We vieren op oudejaarsdag massaal de komst van 2010. Voor velen betekent dat de volgende dag een flinke kater. Gelukkig zijn er voedingsmiddelen, die helpen de kater in toom te houden of te verdrijven. Probeer eens wat uit op nieuwjaarsdag. En wat helpt, kun je dan het hele jaar door op alle feestelijke gelegenheden toepassen. Een kater is allereerst redelijk te voorkomen. Drink bijvoorbeeld geen alcoholische dranken, maar dat is natuurlijk wel een beetje flauwe tip. Wissel alcohol af met een flink glas water. Het effect van de alcohol blijft wat langer uit, maar de volgende dag ben je daar maar wat blij om. Het glas water zorgt ervoor dat de alcohol je lichaam niet uitdroogt. Een kater is het gevolg van uitdroging. In plaats van water kun je ook vruchtensap of melk nemen. Je kunt ook de avond beginnen met zwak alcoholische dranken en pas aan het einde overstappen op de zwaardere soorten. Begin bijvoorbeeld met een biertje. Aan het einde van de avond stap je over naar de wijn of champagne.
Lees het hele artikel ‘Zonder kater het nieuwe jaar in!’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden