|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 51/2009 |
 |
« Terug naar het overzicht

 De kerstdagen komen er aan. Ben jij aan de beurt om het kerstdiner te verzorgen? Dan heb je geluk, want deze kerst ga jij het geraffineerd goedkoop aanpakken. Het kerstdiner kan namelijk stukken goedkoper. Er gaat voor veel mensen veel geld in het kerstdiner zitten. De uitgebreide kerstmenu's met luxe producten zorgen dat het geld de portemonnee uit vliegt. Met deze tips boet je totaal niet aan luxe en overdaad in. Integendeel, je gasten zullen er geen idee van hebben dat jij dit jaar flink heb bespaard op je uitgaven voor het kerstdiner. Lees het hele artikel ‘Budget koken met kerst’
  Lekker uit eten, daar houden we allemaal wel van toch? Met de crisis is dit vaak iets waar veel mensen op besparen, dus niet uit eten? Nee, wacht nu kan het stukken goedkoper! Voordeliguiteten.nl bied je de mogelijkheid om tot 25% goedkoper uit eten te gaan! Profiteer nu ook, maak een account aan en profiteer tot een jaar lang van kortingen van 10 tot 25% in meer dan 1000 restaurants verspreid over geheel Nederland. Is dat niet fantastisch? Pak nu ook je korting bij meer dan 1000 restaurants en profiteer al direct deze kerst! Klik voor meer informatie  Elk jaargetijde heeft zijn charme. Zo heeft de winter heerlijke lange avonden. De open haard kan weer worden aangestoken. Het knisperend vuurtje nodigt uit tot lange gesprekken, vergezeld van een goed glas rode wijn. De wijn is bij uitstek geschikt als begeleider van heerlijke winterse hapjes. Kies voor krachtige, kruidige wijnen. Merlot, een rijpe Carbenet, Tempranillo zijn uitstekende winterse soorten. Wie liever witte wijn drinkt, kiest voor een Chardonnay of Viognier. Deze wijnen passen goed bij (wild)pasteitjes. Uiteraard mogen we de Glühwein niet vergeten. Je maakt deze wijn uiteraard zelf met een volle rode wijn, kruidnagel, kaneel, citroenschil en vanille. Neem er eens een brok speculaas bij, het is een geweldige combinatie. Lees het hele artikel ‘Winterhapjes en drankjes voor lange avonden’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Appel - perenchutney
Met appelen, peren, krenten
- Kipschnitzels op gelei
Met kipfilet, kippenfond, gelatine
- Yoghurt met ovenappels
Met yoghurt, appels, vruchtensap
- Roquefort in artisjokbodem
Met artisjokbodems, roquefort, eieren
- Pangafilet met camembert
Met pangafilet, camembert, tomaten
- Kalkoen-ananasspread
Met kalkoenvlees, ananas, zuivelspread
- Glutenvrije worstenbroodjes
Met worst, conzensa meel, melk
- Banaanmuffins met honing
Met bloem, banaan, havermout
- Quiche zalm-broccoli
Met zalm, broccoli, taartdeeg
- Suiker-rozijnenbroodje
Met bloem, melk, rozijnen
| - Ansjovisspread met avocado
Met ansjovis, avocado, veldsla
- Roquefort met noten tapas
Met roquefort, rum, rozijnen
- Spaanse groentetortilla
Met ui, ei, aardappel
- Pasta met bospaddestoelen
Met boschampignons, linguini pasta, knoflook
- Zuurkool met beenham
Met zuurkool, beenham, roomboter
- Ham-aspergerolletjes
Met ham, asperges, knoflook
- Gegratineerde bloemkool
Met bloemkool, room, kaas
- Omelet met paddestoel
Met eieren, paddestoelen, tomaten
- Vis- en groentensoep
Met kabeljauwfilet, pastinaak, visbouillon
- Visfilet in paprikasaus
Met visfilet, paprika, room
|
|
| |