Culinaire Nieuwsbrief editie 50/2009   
« Terug naar het overzicht
De pastinaak in de schijnwerpers
De pastinaak is een wintergroente, die vroeger veel werd gegeten. In de Middeleeuwen werd deze groente zelfs als volksvoedsel gegeten, zoals wij de aardappel nu eten. Onze grootouders deden hem in de hutspot. De groente lijkt dan ook wel wat op een witte wortel, en sommigen noemen de pastinaak ook zo. Een andere fraaie benaming voor dit wortelgewas is pinksternakel. Rinkelt er al een belletje? Of vereist deze groente nadere introductie?
Lees het hele artikel ‘De pastinaak in de schijnwerpers’


De ovenschotel: makkelijk snel en lekker
Ovenschotels hebben veel positieve kanten. Ze zijn over het algemeen snel en eenvoudig klaar te maken. Je kunt er een complete maaltijd mee maken en je kunt ze ruim van tevoren maken. Als je visite hebt, schuif je het gerecht in de oven. Terwijl je wacht, blijf je gezellig bij je gasten in plaats van in de keuken. Er kan van alles in de oven worden bereid. Je zou als het ware iedere dag wel een ovenschotel kunnen maken. De ene dag met aardappelen als basis, de andere dag rijst of pasta. Vis, vlees, gevogelte, vegetarisch of veganistisch? Het kan allemaal!
Lees het hele artikel ‘De ovenschotel: makkelijk snel en lekker’


De lekkerste recepten van deze weekOok deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden