Culinaire Nieuwsbrief editie 47/2009   
« Terug naar het overzicht
De Hollandse stamppot
Hou jij van de Hollandse stamppot? Dan bof je, want november is de maand waarin groenten als andijvie, boerenkool en andere koolsoorten, prei, ui, wortelen weer volop én goedkoop worden aangevoerd. En laten dit nu net de ingrediënten zijn voor het maken van de echte Hollandse stamppot. Onze voorouders maakten daar al goed gebruik van. Je kent ze wel, de boerenkool met worst, hutspot of zuurkool-gehaktschotel. Deze maaltijden passen precies bij dit jaargetijde. Stevige kost voor natte koude dagen. Dan kun je er weer even tegen. En wie de stamppot culinair wil bereiden, kan zich uitleven. Wees creatief met groente uit grootmoeders tijd, zoals pastinaak, pompoen en schorseneren. Ze liggen weer volop in de winkel.
Lees het hele artikel ‘De Hollandse stamppot’


Erwtensoep: een winterse favoriet
Bij koude dagen horen stevige, flink gevulde soepen. De ingrediënten in de soep horen bij het winterseizoen. Ideaal zijn bijvoorbeeld vele koolsoorten, wortels, uien, pompoen, pastinaak en selderij. Een echte winterse klassieker is toch wel snert, de oer-Hollandse dikgevulde erwtensoep. Erwtensoep is een oorspronkelijk gerecht uit de Nederlandse keuken. Je kunt een flinke pan maken, want erwtensoep laat zich prima invriezen.
Lees het hele artikel ‘Erwtensoep: een winterse favoriet’


De lekkerste recepten van deze weekOok deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden